top of page

Skyltar

Fasadskylt, ljusskylt, neonskylt, profilbokstäver (Profil 00 eller 01), plastskylt, inomhusskylt, vägg/dörrskyltning, pylon, ljuslåda, magnetskylt är några exempel på skyltar, fler finns. Det vi behöver veta är vad du vill visa eller förmedla, då är det lättare att ta fram ett förslag. Montage ombesörjer vi inom hela Norden och tänk på att bygglov oftast behövs, det hjälper vi också till med. Erfarenhetsmässigt så vet vi att svenska kvalitetsskyltar är mest ekonomiskt i förlängningen, det är hög kvalitet och kräver minimal service. 

 

 

Profil 00

2 mm lackerad aluminiumplåt med plansågad text.

 

Profil 1

Bokstävernas front och sida tillverkas av lackerad aluminiumplåt. På fronten monteras LED belysning. Invändigt i bokstäverna placeras drivdon och kablage. Vid mörker lyser bokstäverna framåt. Passar till skyltar som syns både från långt och på nära håll. Fin dag- och natteffekt med tydligt sken. Lång livslängd och en mycket låg energiförbrukning.

 

 

Profil 2

Denna profil är mycket lik den klassiska profil 1. Skillnaden är att profil 2 har en avskärmningskant längst fram. Detta för att koncentrera ljuset framåt. Bokstävernas front och sida tillverkas av aluminiumplåt som lackeras. På fronten monteras LED belysning. Invändigt i bokstäverna placeras drivdon och kablage. Vid mörker lyser bokstäverna framåt. Passar till skyltar som syns både från långt och på nära håll. Fin dag- och natteffekt med tydligt koncentrerat sken. 

 

Profil 3

Stiftmonterade bokstäver med corona-effekt. Bokstävernas front och sida tillverkas av aluminiumplåt som lackeras. Invändigt bestyckas bokstäverna med ljuskällan. Ljuskällan består utav LED belysning. Vid mörker lyser det bakåt mot fasaden s.k. corona-effekt. Bokstäverna monteras på fasaden eller på en bakgrundsplåt med stift. Profilen passar till logotyper som är mörka om dagen. Blir en stilfull natteffekt tack vare corona-effekten. 

 

Profil 6

En stomme av lackerad aluminiumplåt, fronten består av en opalvit akrylplast som kan folieras om man önskar en annan färg än vit. Invändigt bestyckas bokstäverna med lysdioder. Vid mörker lyser bokstäverna framåt.

Passar till skyltar som ska synas både från långt och nära håll. Rekommenderad maxhöjd är 1 000 mm. Den vanligaste profilskylten idag.

 

Profil 8

Bokstävernas bakstycken tillverkas av aluminiumplåt som lackeras i önskad färg. Fronterna och en del av sidan består utav akrylplast. Invändigt bestyckas bokstäverna med lysdioder. Det innebär att bokstäverna lyser framåt och även sidledes. Med folie på fronten är det mycket enkelt att få skylten att lysa i flera färger.

Passar till logotyper som har en mörk/svart färg eftersom en del av sidan kan lysa i exempelvis vitt. Vill man förstärka ljuset framåt kan man ha en outline.

 

Profil 10

Görs som en låda av aluminiumplåt som lackeras. Ur fronten laserskärs logotypen och byggs upp av 10 mm vit akrylplast som kan folieras. Invändigt kan lådan bestyckas med lysrör eller lysdioder. Det senare alternativet är att rekommendera då lysdioder har en mycket lägre energiförbrukning och betydligt fler drifttimmar. Vid mörker lyser skylten framåt med en corona-effekt.

 

Ljuslåda med akrylfront

En stomme av lackerad aluminiumplåt och en front av vit akryl där text eller logo av vinylfolie appliceras. Invändigt placeras lysrörarmatur eller LED belysningdioder.

 

Ljuslåda med dukfront

Ljuslåda som används vid större bildytor, finns med lysrör samt LED-belysning.

 

Det finns andra typer av skyltar också, fråga oss!

 

Bilder
Film
bottom of page